Ja sen huomasin aamutuimaan seitsemän jälkeen kun koiruliinia piti lähteä aamupissittämään. Mitä vanhemmaksi tulen sitä enemmän kylmyys kaivautuu luihin ja ytimiin - ei kiva ja ei kiitos. Ulkoillessani koiran kanssa muistutan michelin-ukkoa - on pitkää kalsaria, paksua villasukkaa, puseroa ja taas puseroa, pusakkaa ja takkia, pipoa, kaulaliinaa ja hanskoja unohtamatta... ja silti palelee. Yäk.

Toiveikkaasti haistelen ilmaa, josko se kevät sieltä jo tuoksahtelisi, mutta aina pakkasen kiristyttyä tuoksahtelut päättyvät ja jo alkaneet linnunlaulut loppuvat..Toivottavasti nämä ovat sitten ne viimeiset kiristykset ennen lauhtumista. Luntakin on niin paljon että pahaa tekee - enemmän kuin viime vuonna ja silloinkin valkeaa unelmaa oli todella riittävästi. Kadut ja tienpätkät ovat hoitamatta ja/tai niin kapeita, ettei edes yhdellä autolla tahdo mahtua ajamaan - eli töidenkin kannalta tämä on erinomaisen ikävää aikaa. Parkkipaikkoja ei saa ainakaan keskustasta ja lähiöissäkin tekee tiukkaa kadun varsilla.

Tänään valmistunee villapaita - suloisen pehmeästä sekoitelangasta tehtynä - on tarkoitus olla alkukesän mökkipaita - ohje oli viimeisessä Modassa ja on ihan perussileää ilman resoreita ja isoilla puikoilla neulottua.

Olin unohtanut näidenkin lankojen olemassaolon ja kun pienen raivauskohtauksen saaneena inventoin kaikki lankavarastoni jouduin ukkokullalleni mainitsemaan, että estäisi tulevaisuudessa kaikki mahdolliset lankaostokseni....

Olen pikkuhiljaa siirtynyt ompelukoneen puolelle ja saan piakkoin mökkisohvan uudet päälliset valmiiksi. En ole niiden kanssa pitänyt  kiirettä, koska mökille tuskin pääsemme ennen toukokuuta. Varastossa odottavat keittiöön tuolit, jotka päällystän - vanhat tuolit menevät pojalle. Luultavasti mökkisohvan vanhoista päällylsistä teen uudet päälliset keittiön tuoleihin - ehjä osa riittänee niihin. Kerroinko jossain vaiheessa, että kun ostimme ne kalusteetkin mökkikaupan yhteydessä, niin mökkisohva oli tiukasti erilaisten peittojen kuorruttama ja niiden alta löytyi päällinen, jossa oli mahtava repalainen reikä keskellä istuinta..Että sillalailla..