Taas mennään - kolme ISOA kohdetta ympäri ämpäri pitkine matkoineen - pelkästään ajamiseen menee jo toista tuntia! Yksi on uusi kohde, muut vanhoja tuttuja, joissa homma kulkee kuin itsestään. Sitä kun on vuosien varrella oppinut nuo kriittiset paikat, jotka on joka kerran otettava kunnolla - muut otetaan aina silloin tällöin.

Harmittavaa on tämä trendi rosteripinnoista - kyllähän ne kaupassa näyttävät hyviltä - kiiltelevät ja ovat läiskittömiä, mutta ans olla kun ovat kotosalla - jollei niitä rosteripintoja jääkaapeista, astianpesukoneista ja muista kodinkoneista pyyhi joka käyttökerran jälkeen hieno pinta on suorastaan kaamean näköinen. Varsinkin lapsiperheissä jos tosin muissakin. Joka sormenjälki, joka hipaisu jää näkyviin. En suosittele kenellekään - ne saa pysymään hyvännäköisinä vain olemalla käyttämättä niitä lainkaan.

Toinen valituksen aihe on tuo punahome... käydään suihkussa, roiskitaan vettä ja ei viitsitä kuivata sitten laattoja seiniltä ja lattioilta. Punahome syntyy nopeasti kosteassa ja on tosi ikävän näköistä laatoissa ja saumoissa. Sitten ihmetellään, kun siivooja ei määrätyssä ajassa sitä saakaan puhtaaksi. Putsaaminen on ihan käsityötä - mitään ihmeainetta ei ole joka taikoisi  punahomeen pois. Aikaa siis menee turhaan ja se sitten maksaa..kun helpointa olisi lastalla pikaisesti kuivata paikat suihkun jälkeen ja jättää ovi auki vähäksi aikaa.

Keittiöissä lavuaarit ovat murheenkryyni - altaita ei pestä vaan niihin on kerrostunut rasva´- ja likakerros ja altaan viemäriaukko on sekin aina aika karmaiseva. Usein ihan astianpesuaineella lähtee ja pahimmat sitten konetiskiaineella - se on tyjyä.

Lattiat - no, suosikkeihini ei ainakaan laminaatti kuulu - mikä vihoviimeinen muoti on laittaa puruista koottua levyä lattiaan, johon on painettu muovikuva? Köyhän miehen parkettia sanottiin aikoinaan...Laminaattia ei pitäisi kuivalla vedellä ( älkää uskoko mainoksia ja annettuja hoitomenetelmiä, joissa kuivalla pyyhkimistä suositellaan..), koska se tekee lattian todella sähköiseksi. Ja sitten taas ihmetellään. Moppiin vain suihkaus joko ihan vettä tai saippuatonta pesuainetta - märällähän laminaattia ei saa pyyhkiä - nousee reunoista ylös kun imee sitä vettä kuin sieni...

Se siitä tämänpäivän marmatuksesta...